Depresyon Çarpıntı Yapar Mı?

Psikolojik rahatsızlık birçok farklı şekillerde, farklı durumlar içerisinde ve dışa yansır. Çeşitli belirtileri vardır. Ama genel olarak düşünce, hissetme ve davranışlarında bazı değişiklikler olur, eskiye oranla kişiliği değişmeye başlar. Hastalık hem insanın karakterini, hem de insanın kendisini nasıl algıladığını, başka insanlarla nasıl iletişim kurduğunu ve insanların o kişiyi nasıl algıladığı ve nasıl etkileşimde bulunduğu etkiler. Psikolojik hastalık insan hayatını, hastalığın derecesine bağlı olarak az ve çok miktarda etkiler. Sağlık insan hayatında ki en önemli şeydir. Psikolojik hastalıklar da insan hayatı için çok önemli olan sağlığımızı, hem fiziksel, hem de ruhsal anlamda kötü yönde etkiler. Psikolojik hastalıkların çok farklı çeşitleri vardır. Bunlardan birisi de depresyon hastalığı.

Depresyon Nedir?

Depresyon, devamlı olarak üzüntülü hissettiren ve insanın  kimseden ilgi görmediğini düşünmesine sebep olan bir psikolojik rahatsızlıktır. Depresyon aynı zamanda klinik depresyon olarak da adlandırılır. Bu hastalık beyin ile de alakalıdır. Beynin bazı yerlerinde var olan kimyasal dengesizlik hastalığa neden olabilmektedir. Her insanın bu hastalığı geçirme şekli farklılık gösterebilir. Kimi insan bu hastalığı geçirirken çok üzgün ve sessizken, kimi insanda da bu hastalık çok büyük bir öfke ile bu hastalığı geçirir. Depresyon tedavisi kişiye özeldir çünkü belirttiğimiz gibi depresyon kişileri aynı şekilde etkilemez. İnsanların hayatında yaşadığı ve ruhsal olarak fazla etkilendiği olaylar bu hastalığı ortaya çıkarır. İnsanların çoğu bu durumdan kendi başına, yardım almadan çıkamaz. Özellikle ailelerin bu hususta gençler konusunda dikkatli olması, ruhsal durumlarını iyi takip etmeli, bu hastalığa ait herhangi belirti gördüklerinde onların yanında olup buna çözüm aramalıdırlar. Gençler o yaşlarında duygusal olarak fazla hassastırlar ve onlar için en küçük bunalım bile onlara dünyanın sonu gibi hissettirebilir. Bu sebeple aileler ciddi derece de dikkatli olmalıdır. Çünkü özellikle gençlerde bu hastalığın sonu, ilerlediği takdirde intihar ile sonuçlanabilir.

Depresyon

Depresyon Nasıl Anlaşılır?

Depresyonun belirtileri çeşitli farklılıklar gösterir. Türlü belirtileri vardır. Her insanda farklı seyreder.  Genel olarak bu belirtiler ruh halini etkiler. Karamsarlık, kötümserlik, ağlama krizleri, unutkanlık, uyku bozuklukları, olumsuz düşüncelerde artış, hayattan zevk alamama, hayata karşı ilgisizlik, iştah azalması veya artması, yalnız hissetme, fazla alınganlık ve benzeri belirtiler ile kendini gösterir.

Depresyon Çarpıntı Yapar mı?

Depresyon çarpıntı yapmaz. Ama çarpıntı depresyona neden olabilir. Çarpıntı, bir kalp ritim bozukluğudur. Çarpıntı, düzensiz atışlar, birden başlayıp sonlanan ataklar, teklemeler ve ani baş dönmeleri yer alıyor. Kişi yaşadığı çarpıntı sıkıntısıyla bir doktora gittiğinde, çarpıntısız dönemde yapılan EKO, EKG gibi tetkiklerde herhangi bir problem görülmeyebiliyor. Bu nedenle tedavisinin üzerinde durulmayan çarpıntı belli bir zamandan sonra kişide depresyon ve benzeri problemler yaratarak hayat konforunu  olumsuz etkileyebilir. Genellikle de depresyona sebebiyet veren çarpıntının kişi üstünde durmalı, takibini yapmalı ve tedavisini gerçekleştirmelidir.

Yanıtla